Dakdekker plaatst steeds vaker zonnepanelen

Bent u op zoek naar manieren om uw woning duurzamer te maken? Grote kans dan dat u uiteindelijk uitkomt bij zonnepanelen. Dit is een goede manier om bewuster met het milieu om te gaan en daarnaast levert het ook nog eens een leuke besparing op uw energiekosten op. Heeft u verstand van zonnepanelen en heeft u geen last van hoogtevrees? Dan kunt u de panelen mogelijk zelf wel op uw dak plaatsen. Indien u dit toch te gevaarlijk vindt, doet u er goed aan om een dakdekker in te schakelen. Een dakdekker houdt zich tegenwoordig namelijk niet alleen meer bezig met de dakbedekking en de constructie van het dak, maar ook met zonnepanelen en het plaatsen daarvan.

Inspectie

Om een zo hoog mogelijk rendement te behalen met uw zonnepanelen, is het natuurlijk zaak om ze op de juiste plek op uw dak te bevestigen. Maar wat is nu eigenlijk de juiste plek voor de panelen? Dit kunt u uit laten zoeken door een professional. Wanneer de ‘perfecte’ plek gevonden is en u zonnepanelen heeft gekocht, kunt u deze laten plaatsen door een dakdekker. Dit kan echter alleen wanneer uw dakconstructie voldoende draagkracht heeft om, naast de dakbedekking, ook de zonnepanelen te kunnen dragen. Daarom doet u er goed aan om voor de aanschaf van zonnepanelen een inspectie uit te laten voeren door een dakdekker. Hij kan u vertellen of de constructie stevig genoeg is om de zonnepanelen te kunnen dragen.

Zonnepanelen laten plaatsen

Heeft de dakdekker uw dak stevig genoeg bevonden om de panelen te kunnen dragen? Dan kunt u hem tevens vragen of hij de panelen voor u wilt plaatsen. Dit scheelt u veel werk en bovendien loopt u op deze manier niet het risico om bijvoorbeeld van het dak te vallen. Veel dakdekkers hebben zich de laatste jaren steeds meer toegelegd op het plaatsen van zonnepanelen, omdat de vraag hiernaar steeds verder toeneemt. Dit wil echter nog niet zeggen dat ook iedere dakdekker in staat is om de zonnepanelen op de juiste manier te plaatsen. Deze dakdekker heeft inmiddels ruime ervaring met het plaatsen van zonnepanelen, waardoor u zeker weet dat de panelen op de juiste manier geplaatst worden en dus naar behoren werken.