Duurzaam wonen in je nieuwe huisje

Steeds meer mensen hebben tegenwoordig aandacht voor het milieu. Dit maakt dat steeds meer huizen worden voorzien van duurzame installaties. Ten eerste is dit natuurlijk hartstikke goed voor het milieu, maar ten tweede bespaart u maandelijks ook het nodige geld op uw energie-uitgaven. Het aanschaffen van installaties om uw woning te verduurzamen is prijzig, maar na verloop van tijd verdient u dit geld zeker weten weer terug. Wilt u uw woning verduurzamen maar weet u niet goed hoe? Volg dan de onderstaande tips.

HR-ketel

Indien u in een verouderd huis woont, bestaat de kans dat uw cv-ketel nog nooit vervangen is. In tegenstelling tot de nieuwste HR-ketels verbruiken oudere ketels veel meer energie. Heeft u nog geen hoogrendementsketel? Dan doet u er goed aan om te overwegen uw oude ketel te vervangen door een nieuwe HR-ketel. Op deze manier zet u een goede eerste stap in het verduurzamen van uw huisje.

Zonnepanelen

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om zonnepanelen op hun dak te laten plaatsen. Dankzij deze panelen kan uw woning verwarmd worden met de energie van de zon. Deze manier van verwarmen is veel schoner, duurzamer en goedkoper dan het gebruik van een cv-ketel. Wilt u uw woning nog verder verduurzamen? Dan kunt u ook overwegen een zonneboiler te plaatsen. Op deze manier wordt ook het water dat u verbruikt warm gemaakt met behulp van zonne-energie.

Warmtepomp

Maatregelen nemen om uw woning duurzaam te maken zijn niet goedkoop. Dit geldt ook voor het laten plaatsen van een warmtepomp. Dit kost behoorlijk wat geld, maar is wel een stuk beter voor het milieu. Deze pomp vangt de warmte op en gebruikt dit vervolgens voor het verwarmen van uw woning.

Loodgieter inschakelen

Spreken de tips van deze loodgieter u aan? Wacht dan niet te lang en ga zo snel mogelijk aan de slag met het verduurzamen van uw woning. Het duurzaam maken van uw woning kost veel geld, maar het is niet noodzakelijk om alles tegelijkertijd te investeren. Wanneer u al de beschikking heeft over een HR-ketel, kunt u bijvoorbeeld eerst zonnepanelen laten plaatsen en een aantal jaren later alsnog kiezen voor een warmtepomp. Op deze manier spreidt u de kosten, maar wordt uw woning stukje bij beetje toch duurzamer.