Uncategorized

Hoe ga je duurzaam om met airco?

We krijgen te maken met zomers die steeds langer duren en ongekende warme dagen hebben. Het kopen van een airco in huis wordt daarmee steeds interessanter. Maar een airco vergt echter de nodige energie en dat is voor de meeste mensen nog een factor om het toch maar niet te doen. Op deze pagina geven we daarom meer informatie en tips om zo duurzaam mogelijk met een airco om te gaan. 

De juiste airco op de juiste plaats

Een van de belangrijkste factoren is misschien nog wel de locatie waar de airco komt en welke airco je daarvoor kiest. Laat dit desnoods aan een expert over die kennis van zaken heeft. Hij kan precies zien welke ruimte wat voor type airco nodig heeft en hoe een ruimte dan het meest efficiënt gekoeld kan worden. Eenmaal wat extra kosten aan het begin zal zich lonen op de lange termijn. Verdiep je van tevoren goed in de verschillende airco’s en bekijk de keuzeopties. Wanneer je dan later een gesprek met een adviseur voert dan zul je veel beter in staat zijn om het gesprek mee te voeren. 

Ventileren en ontvochtigen

Veel airco’s hebben ook een mogelijkheid om een ruimte te ventileren of te ontvochtigen. Wanneer je daar gebruik van maakt dan kan de hele gevoelstemperatuur in een ruimte ook een stuk aangenamer worden. Dit kan ervoor zorgen dat je de airco zelf niet zo hoog hoeft te zetten of helemaal niet hoeft te gebruiken. 

Houd je huis zo koel mogelijk op andere manieren

Het feit dat je een airco in huis hebt betekent niet dat je niet meer op andere zaken hoeft te letten. Zo zul je jouw airco aanzienlijk minder nodig hebben wanneer je in de ochtend en laat in de avond je huis bijvoorbeeld laat koelen door de deuren en ramen open te zetten en de gordijnen en jaloezieën overdag juist dicht doet om het zonlicht tegen te houden.  

Sluipverbruik voorkomen

Wanneer je de airco niet volledig hebt aanstaan dan kan er nog steeds sluipverbruik zijn. Dit is geen probleem wanneer het een enkele keer het geval is, maar wanneer je altijd te maken hebt met sluipverbruik dan kan dat op de lange termijn duur komen te staan. Goed is daarom om de airco volledig uit te zetten wanneer die niet wordt gebruikt. Lees hier meer over sluipverbruik in het algemeen, hoe het op te sporen en te voorkomen.

Author

Comments are closed.