Blog

Vijf tips voor het besparen op energie

Energie besparen is niet alleen goed voor het milieu. Door de juiste energiebesparende maatregelen te nemen, kunt u maandelijks ook nog behoorlijk wat geld overhouden. Steeds meer Nederlanders nemen tegenwoordig slimme maatregelen voor wat betreft het energieverbruik, maar niet iedereen weet hoe hij of zij moet beginnen. Hieronder volgen vijf tips van een elektricien voor het besparen van energie.

1. Kies voor ledlampen

Mogelijkerwijs heeft u er al van gehoord, maar ledlampen zijn een stuk zuiniger dan de gloeilampen die vroeger nagenoeg overal gebruikt werden. Aangezien verlichting in de meeste huizen de grootste stroomvreter is, is het financieel zeker aantrekkelijk om uw gloeilampen te vervangen door ledverlichting. Door deze simpele maatregel kunt u jaarlijks al enkele tientallen euro’s besparen, volgens de elektricien.

2. Wasmachine en droger minder gebruiken

Om vieze kleren schoon te krijgen gebruikt u waarschijnlijk een wasmachine. Veel mensen wassen echter onnodig op hoge temperaturen en dat kost meer energie. Door te wassen op lagere temperaturen kunt u dan ook al snel geld besparen. Maakt u ook vaak gebruik van een droger? Kies er dan eens voor om uw natte was op een waslijn of droogrek te laten drogen. U zult merken dat u hierdoor jaarlijks al behoorlijk wat geld bespaart op uw energierekening.

3. Oude apparatuur

Heeft u nog oude apparatuur in uw woning staan? Overweeg dan eens deze te vervangen door nieuwere exemplaren. De apparaten die tegenwoordig gemaakt worden, zijn een stuk zuiniger en verbruiken minder energie. Het vervangen van apparaten kost behoorlijk wat geld, maar daar tegenover staat dat u jaarlijks behoorlijk wat kunt besparen op uw energiekosten. Het is in het begin dus wel een investering, maar die verdient u uiteindelijk wel terug.

4. Cv-ketel vervangen

Eén van de grootste energieverbruikers in een woning is een cv-ketel. Tegenwoordig zijn er hr-ketels op de markt die een stuk minder energie verbruiken dan de oude ketels. Woont u nog in een verouderd huis? Dan doet u er goed aan de mogelijkheid te onderzoeken om uw ketel te vervangen.

5. Slimme thermostaat

Vandaag de dag zijn er thermostaten op de markt die te bedienen zijn met behulp van een smartphone of tablet. Hierdoor kunt u op afstand de temperatuur regelen. Bent u niet thuis en vergeten de verwarming uit te zetten? Dan kunt u deze bij een slimme thermostaat alsnog uitschakelen.

Author

Comments are closed.