Zonne-energie

Wat levert een zonnepaneel op?

Zonnepanelen vangen zonnestralen op, die door een slim apparaat worden omgezet naar energie. De energie die wordt opgewekt door zonnepanelen is veel groener dan de energie die een energiemaatschappij aanlevert. Hierdoor is een zonnepaneel extra goed voor het milieu. Veel mensen vragen zich terecht af of zonnepanelen wel genoeg energie opleveren voor hun huishouden. Per jaar levert een gemiddeld zonnepaneel ongeveer 225 kWh energie op. Een gemiddeld huishouden verbruikt zo’n 3500 kWh energie per jaar. Een snelle berekening laat zien dat er zo’n 16 zonnepanelen geplaatst moeten worden om geheel groen en milieubewust te leven wat betreft energie opwekken.

 

Zonnepanelen laten plaatsen

16 zonnepanelen  klinkt wat veel voor op een dak, en dat klopt ook! Door de meeste energiemaatschappijen wordt aangeraden om ongeveer 75% van de energie voor je huishouden op te wekken. Alle kWh die je teveel opwekt met de zonnepanelen, worden ‘gesaldeerd’. Dit houdt in dat de energiemaatschappij een klein bedrag per eenheid betaald voor de door u opgewekte stroom. Dit is een erg laag bedrag, zelfs lager dan de prijs die je betaald voor stroom. Daardoor kan het slimmer uitpakken als u minder stroom opwekt door de zonnepanelen, en toch een deel van de gebruikte energie aan de energiemaatschappij betaalt.

De overheid heeft voor het plaatsen van zonnepanelen een regeling ingesteld. Zo kan Nederland op een aantrekkelijke manier groener worden. De btw teruggave zonnepanelen scheelt namelijk al een hoop in de kosten voor de zonnepanelen op uw dak. Zo helpen we allemaal een beetje mee aan een schoner milieu.

 

Btw-teruggave zonnepanelen

Tegenwoordig kunt u de btw die u betaald heeft voor zonnepanelen terugvragen bij de belastingdienst. Aangezien de overheid wil dat Nederland ‘groener’ wordt, hebben ze de btw-teruggave voor zonnepanelen bedacht, zodat het aantrekkelijker wordt om zonnepanelen te laten plaatsen. Via Zonnebtwterug.nl kunt u als particulier én als bedrijf een proefberekening aanvragen om te kijken hoeveel u terug zou kunnen krijgen na de aanschaf van zonnepanelen. Ook kan Zonnebtwterug.nl bijna alles aangaande de teruggave van btw op zonnepanelen van u overnemen, zodat u er zelf geen omkijken naar heeft.  Het zou immers zonde zijn om de teruggave te laten liggen, is het niet?

Author

Comments are closed.