Zonne-energie

Zonnepanelen

Heeft u er wel is over nagedacht om zonnepanelen op uw dak te plaatsen? Wellicht dat door middel van dit artikel u overtuigd wordt om alsnog de zonnepalen te plaatsen. Er zijn verschillende manieren om de zonnepalen op het dak te plaatsen. Er zijn doe-het-zelf pakketten op de markt verkrijgbaar die het mogelijk maken om binnen enkele uren de zonnepanelen op het dak te plaatsen. Wilt u liever de handen in uw zak houden? Dan kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om een professioneel bedrijf in te huren die voor u de zonnepanelen op het dak plaatst. In dit artikel wordt uitgelegd wat zonnepanelen precies zijn en daarnaast vindt u drie praktische tips.

Algemene informatie over zonnepanelen

Zonnepanelen worden over het algemeen op daken geplaatst waar veel zonlicht opgevangen kan worden. Deze panelen zorgen er namelijk voor dat het zonlicht wordt omgezet naar energie. Deze energie kan in het huis worden gebruikt om bijvoorbeeld een lamp te laten branden of om de wasmachine te laten lopen. Er zijn drie verschillende soorten zonnepanelen, namelijk:

– Monokristallijn zonnepanelen: deze zonnepanelen vormen een geheel van siliciumkristallen. Doordat het in nauw verband staat bieden deze zonnepanelen het hoogste rendement in vergelijking met de andere twee soorten zonnepanelen. Door het hogere rendement is de aanschafprijs van de zonnepanelen ook wat hoger.

– Polikristallijn zonnepanelen: deze soort zonnepanelen zijn op dezelfde manier gefabriceerd als de monokristallijn zonnepanelen echter is het productieproces van deze zonnepanelen wat sneller. De kristallen van silicium liggen dan ook niet zo mooi gepositioneerd als de monokristallijn zonnepanelen. Doordat deze kristallen door elkaar liggen is het rendement ook wat lager en daar is de prijs dan ook naar.

– Dunne film zonnepanelen: De dunne film zonnepanelen worden over het algemeen het minst gekocht. De reden hiervoor is dat deze zonnepanelen een beduidend lager rendement hebben dan de andere twee soorten zonnepanelen. Deze soort zonnepanelen zijn dan ook de goedkoopste in het segment.

Drie praktische tips

De zonnepanelen werken dag en nacht voor u. Zelfs als het weer even tegenzit en de hele dag bewolking is. De zonnepanelen absorberen alle zonnestralen en zetten dit om naar stroom die u in uw huis kunt gebruiken. Als we naar het rendement kijken zien we dat zonnepanelen op een langer termijn een hoger rendement behalen dan dat u waarschijnlijk krijgt op uw spaarrekening. Over het algemeen behaalt u met de zonnepanelen een rendement van ongeveer 6%.

Author

Comments are closed.